Műhely

A műhelyben menedzselheted saját építésű harci robotodat. A robotot már a tutorial során megkapod, nevet adhatsz neki és alapfelszereléseket, de a tutorial kihagyásával is lehetőség van erre, amikor először a műhelyre kattintasz.

muhely.jpg

Vásárlás

Ez a többihez hasonló bolt, ahol a robotfelszereléseket kikutathatod és megveheted. A felszerelési tárgyak kreditbe és kommóniumba vagy más ércekbe kerülnek. Robotérceket elsősorban a robot aréna Heti bajnokságában és a robot Kihívás napi jutalmaként szerzel, de hozzájuthatsz retek ültetésével a kertben, vehetsz a karakter boltban ill. az árverésen is.
Léteznek különleges, ritka robot felszerelések. A normál robotfelszereléseknek zöld a neve, ezeknek a ritka tárgyaknak azonban kék. Ezek megvásárlásához kommónium helyett argarium szükséges, és argumba is kerülnek. Az argariumot szintén a Heti bajnokságban szerzed (győztes csaták végén 20% esély van, hogy kommónium helyett argariumot kapsz), de át is tudsz váltani 5 kommóniumot itt argariumra. Visszafelé váltás nem lehetséges!
Léteznek lila és narancs robot felszerelések is. Ezekhez raritium ill. epikórium szükséges. Raritiumot 5 argarium átváltásával, vagy a szintplafon elérésekor a Robot kihívásért kaphatsz. Epikóriumot 5 db raritiumból tudsz váltani.
A boltban van egy szűrő, amivel az elavult tárgyakat szűrheted. Ezt magasabb szinten praktikus bekapcsolva hagyni, mert különben túl sok tárgy fog egyszerre megjelenni. A szűrő nem jeleníti meg azokat a tárgyakat, amelyeknél magasabb szintű van a robotodon.

muhely2.jpg

Felszerelés (Robot)

Ezen az oldalon rakhatod fel a robotodra a megszerzett felszereléseket. A robotnak 3 fő testrésze van, a fej, a test, és a kar. Mind a háromra rakhatsz 1-1 fegyvert és páncélt. Ezenkívül későbbi modelleknek lesz 1 vagy 2 „egyéb” tárgyhelye is, ahová speciális felszerelés rakható.
A fegyverek alapvető tulajdonsága a sebzés, a pajzsoké a védekezés – ennyivel csökkentik a sebzést. Ezenkívül vannak további tulajdonságok is, mint pl. kábítás, kritikus, blokkolás stb, ezek speciális felszereléseken bukkanhatnak fel. Az egyéb tárgyhelyre rakható tárgyaknak egyedi hatása van, ezek leírása mindig a tárgy mellett található.
Ha rákattintasz egy tárgyra a tárgylistádban, akkor az értékek mellett zöld szám jelzi, ha ennyivel növeli az adott tulajdonságot a bekészítetthez képest, és piros szám, ha ennyivel csökkenti. A tárgyak dupla kattintással készíthetők be.
Az alul látható HÉ a robot harcértéke. Ez egy szám, ami a felszerelések erősségének összességét jelképezi, segít abban, hogy robotodat a máséval össze tudd hasonlítani.
Ha a küldetések során eljutsz egy bizonyos pontra, attól kezdve az elavult robotfelszereléseket el is tudod adni ezen az oldalon. A kreditköltséget nem kapod vissza, de az ércek egy részét igen.

Fontos! Az egyéb tárhelyre nem tudsz betenni csak 1 mytotartályt, hatásuk nem adódik össze. Ha veszel egy fejlettebb mytotartályt, akkor a régit fogod lecserélni.

robotskill.jpg

Fejlesztés

A robot nevére kattintva megváltoztathatod azt. A robot képe alatt látod a robot szintjét és tapasztalati pontját. A robot az arénában való harcért kap tapasztalati pontot. Szintjét nem korlátozza a Műhely szintje, csak a Robot szintplafon.
Ha a robot küldetésekkel elérsz egy bizonyos pontig, akkor a jobb oldalt levő, hatszög alakú robot képességek is kattinthatók lesznek, ill. egy idő után a bal alsó sarokban beállíthatod a teljesítményt is.

Robot képességek
A hat robot képesség mindegyike minden végtagra vonatkozik, ezek a következők:

* támadás (a robot végtagon levő fegyver sebzését növeli, de nem szorozza a teljesítmény)
* védelem (a robot végtagon levő pajzs védekezését növeli, de nem szorozza a teljesítmény)
* páncélzat (növeli, hogy mennyi sebzést képes kibírni egy végtag)
* kritikus (növeli az esélyt, hogy a robotod kritikus sebzést okoz, azaz a szokásosnál többet sebez)
* blokkolás (növeli az esélyt, hogy a pajzsok a szokásosnál több sebzést védenek ki)

A robot képességeket energiából növelheted. A 3-4. legmagasabb képesség költsége kétszeres, az 5-6. képességé négyszeres. Magas szinten ez már elég drága lesz, tehát vagy választanod kell, hogy mely képességeket részesíted előnyben, vagy jelentős mennyiségű plusz energiát kell termelned.
A robot képességek szintje nem lehet nagyobb, mint a műhelyed szintje! A műhely szintjét a kúriában tudod növelni.

Robot teljesítmény
A robot teljesítményének elosztását te tudod beállítani. Minden egyes végtagra legalább 1 teljesítményt raknod kell. A robot sebzése és védekezése is megszorzódik a teljesítménnyel, tehát ha pl. egy robot sebzése 10, akkor 4x teljesítmény esetén 40 lesz az alapsebzése. A robot képességeket a teljesítmény nem szorozza.

Robot szintplafon
A robotok fejlődését nem korlátozza a műhely szintje, de létezik egy szintplafon, a játék indulásakor ez 50. Ha robotod eléri az 50-et, már nem fog tudni szintet lépni, viszont az arénában a kommónium és argarium helyett raritiumot kap, amit az 50. szinten elérhető különlegesen erős lila felszerelések megvásárlására használhat fel. A robot szintplafon csak egy adott időtartamig gátolja a fejlődést, egy idő után feloldásra kerül. Ha megadott számú játékos szintén eléri a szintplafont, az csökkenti a várakozási időt.
Az 50. után később további szintplafonok lesznek, pl. 80. szinten.

muhely3.jpg

Modell

Ha robotod szintet lép, bizonyos szinteken új modellt tudsz kikutatni és megvásárolni. Az új modell 3 dologban tud jobb lenni az előzőnél: több a páncélzata (vagyis több sebzést bír ki 1-1 végtag), esetenként nőhet a teljesítménye, és néha kaphat újabb „egyéb” tárgyhelyet.
Az éppen használt robot mindig az, amely körül keret van, és a háttere színes.
Ha modellt váltasz, a robotod neve nem változik meg, felszerelést, képességeket, mindent megtart. A modellek bármikor szabadon, költség nélkül cserélhetőek, bár általában érdemes mindig a legerősebbet használni.

Név Szint Teljesítmény Páncélzat (HP) Egyéb tárhely Kredit Argum
őrszem 1 5 40 0 0
felderítő 3 6 72 0 0
vadász 6 7 126 0 0
katona 8 7 154 1 0
harcos 10 8 208 1 0
Brutusz 12 9 264 2 4575 30
lovag 14 8 272 1 0
daraboló 16 9 342 2 0
Dózer 18 10 415 2 30
taposó 20 10 460 2 0
végrehajtó 23 10 520 2 0
Pöröly 24 11 594 2 34800 30
gladiátor 26 11 638 2 0
roppantó 28 11 682 2 0
Matador 29 12 774 2 30
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License