Kert

A kertedet a 7. szinttől használhatod. A kertben különböző zöldségeket termeszthetsz, minden egyes zöldség valamilyen erőforrást ad leszüreteléskor. A saláta kutatáspontot, a sárgarépa zent, a paradicsom energiát, a zöldpaprika kreditet. Ahogy növeled a kert szintjét, egyre újabb magok fognak megnyílni. Lesznek új erőforrásokat adó zöldségek (kommónium, hőspont, argum stb), és lesznek a már ismert növényeknek több termést hozó verziói.

kert.jpg

Magok

Ez egy bolt, ahol a többi, játékban megtalálható bolthoz hasonlóan tudsz kutatni és vásárolni. Minden növényt egyszer kell kikutatnod kutatáspontból, utána már tetszőleges mennyiséget vásárolhatsz, zenből. A zöldségek magasabb szintű, több termést hozó verziót a növény nevének színe jelöli:

Szint Szin
1. szint fehér
2. szint zöld
3. szint türkiz
4. szint kék
5. szint lila
6. szint sárga
7. szint narancs
8. szint pink
9. szint vörös

Ha egy növénynek megismerted az erősebb verzióját, a korábbi, gyengébb magot már nem vásárolhatod meg.
Minden növénynek van egy kedvenc időjárása, ez a növény panelen van jelölve. Ha a növényt a kedvenc időjárás során ülteted el, akkor 20%-al több termést hoz.
Magokat szerezhetsz máshol is, pl. a szövetség agráriumában a szerencsekeréken. A szövetség boltban vásárolhatsz olyan növényt is, amit a kertben egyébként nem kutathatsz ki.
A céged csak 10. szinten tud energiát termelni, ezért amíg ezt nem éred el, érdemes lehet a kertben eleinte paradicsomot ültetni.

A magok listáját megtalálod itt.

Kertem

A kertben egyszerre 9 zöldséget ültethetsz el, aminek a magját előzetesen megszerezted. Bizonyos növényekre van egy korlát, hogy egyszerre hányat ültethetsz el belőle. Ez a korlát összesen, az összes ilyen növényre vonatkozik, tehát pl. argumgyümölcsből csak 1-et ültethetsz egyszerre, ha elültettél egy 4. szintűt, akkor ha van 3. szintű magod belőle, azt sem ültetheted el.
A legtöbb növény érési ideje 8 óra, de vannak kivételek, pl. az argumgyümölcsé 18 óra. Bizonyos szakértelmek és relikviák az érési időt csökkenthetik. Az érési idő fele és vége között érdemes a növényt meggereblyézni, különben a végén 20%-al kevesebb lesz a termés. A zöldségeket meggereblyézheted te is, vagy egy barátod.
Az érési idő végén a zöldségek leszüretelhetők, és újabb magok ültethetők a helyükre. Ha az érés után egy ideig nem szüretelsz, a növények elszáradnak. Ilyenkor csak úgy lehet őket leszedni, ha előtte valaki megöntözi őket. Ha egy barátod öntöz, az neki ingyenes, ha te vagy kénytelen öntözni, az neked kreditbe kerül.
A képernyő tetején a több fej ikonra kattintva meglátogathatod barátaid kertjét. Ha valahol öntözöl vagy gereblyézel, az növeli kettőtök barátság szintjét.
A bal alsó sarokban az 1 kattintásos szürettel egy gombnyomással le tudod szedni az összes termést. Ez a funkció prémium játékosoknak elérhető.
Az időjárás előrejelzés funkciót egyszer kell csak megvenni argumért, utána mindig tudni fogod, az elkövetkezendő órákban milyen időjárás várható, és így ki tudod választani, mikor mit érdemes ültetni az optimális termésért.
Vannak szakértelmek és relikviák, amelyek a termés mennyiségét is növelhetik.

Események (Kert)

Itt a szokásos formában láthatók az események, de kizárólag a kerttel kapcsolatosakra szűrve.

kert-gyorsitas.jpg

Gyorsítás

A gyorsítás egy minijáték, ahol a termést lopkodó vakondokat kell elűzni. A játéknak normál és haladó verziója van, a haladó verzióban több vakond jön. A minijáték sikeres teljesítése után a következő 36 órára bónuszt kap a kertet, a vakondvadászat szintjének megfelelő százalékkal megnő a termés.
A minijáték teljesítéséért pontokat kapsz, amelyek növelik a vakondvadászat szintjét, és a heti rangsorban levő pontszámodat. A haladó vakondvadászat nehezebb, de több pont jár érte. A legjobbak minden hét végén kreditet és argumgyümölcs magokat kapnak. A pontos jutalmakat a rangsorra kattintva, a Jutalom fül alatt találod. Prémium játékosoknak lehetősége van az automatikus fokozásra. Ilyenkor a játékkal nem kell játszanod, de a fokozás létrejön, és egy minimális rangsor pontszámot ill. vakondvadászat szintfejlődést is kapsz érte. Az automatikus fokozás beszámít a „vadássz vakondokat!” típusú küldetésekbe.
Ha a vakond minden almát elvisz aznap újrapróbálható, de valószínűleg ilyenkor a napi elérhető max pontszám csökken 1-el.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License